Öntözőrendszer tervezés

 

Az öntözőrendszer telepítése előtt mindenképp érdemes egy vázlatrajzot készíteni. Cégünknél az öntözőrendszer egyszeri megtervezése, ahhoz tartozó árajánlat készítése (kiszállás és felmérés nélkül) ingyenes. Minden további módosítás 8.000 Ft + ÁFA költséggel jár. A vázlatrajz elkészítéséhez mindössze egy kertrajzra van szükségünk az öntözendő terület méreteivel, a tervezett növényekkel, valamint a vízvételi csatlakozás helyét kell meghatározni, ahonnan az öntözőrendszer üzemelni fog (akár fúrt kútról, akár hálózati vízről van szó.) A rajz leadható üzletünkben is, vagy elküldhető emailben a  címre.


Az öntözőrendszer tervezésekor a méreteken kívül figyelembe vesszük a növények vízigényét, a költséghatékony megoldásokat, valamint az egyéb felhasználói igényeket (pl. külön vízvételi hely kialakítása a kert bizonyos pontjaihoz). A szórófejek helyét úgy határozzuk meg, hogy üzemeléskor a lehető legegyenletesebb vízeloszlást valósítsanak meg. Ezután a szórófejeket a rendelkezésre álló vízhozam, valamint a növények vízigénye, a terület tagoltsága alapján külön zónákra osztjuk (pl. érdemes külön zónára tervezni a napos, valamint az árnyékos területen lévő szórófejeket, mert a szárazabb területen hosszabb üzemidőt célszerű beállítani). Az egyes zónákhoz tartozó csővezetékek megrajzolásával a tervezés befejeződik, a rajzon szerepelnek a szórófejek, a csővezetékek, valamint pontos adatot kapunk arról, hogy az egyes zónákhoz mennyi víz szükséges. (A rendszer kiépítése előtt célszerű ellenőrizni, hogy a szükséges vízmennyiség ténylegesen is rendelkezésre áll-e, amennyiben nem, további zónákra kell osztani a rendszert).


A terv mellé készítünk egy tételes árajánlatot, melyben szerepelnek a szórófejek, a csővezetékek, a csatlakozóidomok, a vezérléshez szükséges alkatrészek, valamint a munkadíj tételek. Ezt személyesen, a tervvel együtt adjuk át a kerttulajdonos részére. Mivel a terv és az árajánlat általában magyarázatot igényel, ezért a dokumentumokat személyesen, az üzletünkben tudjuk átadni, ahol lehetőség van az egyes termékek bemutatására is.


Mivel az árajánlat tételes, az árajánlatkérő számára több lehetőség is rendelkezésre áll az öntözőrendszer kiépítésével kapcsolatban. Az árajánlat komplett elfogadásával cégünk a teljes kiépítést elvégzi, földmunkával, szereléssel együtt. Ezen kívül megoldható az is, hogy a tulajdonos az ásást, temetést elintézi, mi pedig az öntözőrendszer összeépítését vállaljuk. Lehetőség van továbbá arra is, hogy a kerttulajdonos csak az alkatrészeket vásárolja meg, és a teljes kivitelezést saját maga valósítja meg. Mivel az általunk készített árajánlat tételes, így könnyedén kiszámítható minden verzió várható végösszege.