Vezérlők és esőérzékelők

Beltéri vezérlők
Beltéri vezérlők
A vezérlők jelentik az öntözőrendszer központját, ezeken a készülékeken állítható be az öntözés kezdési időpontja, valamint az egyes zónák öntözési időtartama. A vezérlő egy vezetéken keresztül kezeli a mágnesszelepeket, melyen 24V-ot továbbít a szelephez az adott zóna üzemelésekor.
Bővebben
Kültéri vezérlők
Kültéri vezérlők
A kültéri vezérlőket olyan helyen érdemes alkalmazni, ahol nincs lehetőség a készüléket esőtől, párától, napfénytől védett helyen elhelyezni. Az ilyen típusú vezérlőket egy műanyag borítás óvja meg a külső hatásoktól, amely a hozzá tartozó kulccsal nyitható illetve zárható.
Bővebben
Elemes vezérlők
Elemes vezérlők
Olyan esetekben, ahol az öntözendő terület közelében nincs elérhető áramforrás, elemes vezérlők nyújtanak megoldást a rendszer automata működtetésére. Ezek a vezérlők akár egy aknában is elhelyezhetők, kialakításuk teljesen vízmentes, így a készülék nem megy tönkre, ha esetleg pl. nagy esőzések következtében víz alá kerülne.
Bővebben
Esőérzékelők
Esőérzékelők
Az esőérzékelő egy vezérlőhöz csatlakoztatható készülék, mely segítségével megakadályozhatjuk eső esetén az öntözőrendszer üzemelését, ezzel elkerülve a növények túlöntözését. Felhasználásával elkerülhető a túlöntözésből eredő talajminőség romlása, illetve a gombásodás kialakulása.
Bővebben