UVC szűrő készletek

UVC szűrő készletek

Az UVC szűrő készlet a tó szűrőrendszerének elengedhetetlen kelléke. Segítenek az alga elpusztításában, átforgatják a tó vizét, valamint oxigént juttatnak a tóba.

A szett három fő alkatrészből áll, a tóban lévő szivattyúból, a szűrőházból, valamint az ezeket összekötő tömlőkből. A szivattyú feladata a víz továbbítása a szűrőház felé. Úgy célszerű elhelyezni, hogy a lehető legnagyobb mértékben átforgassa a tó vizét, pl. ha a tó végébe kerül a szivattyú, a vizet a másik végén érdemes visszajuttatni.

A szivattyú belsejében is van egy szűrőszivacs, melyet időnként (általában a tavaszi beüzemeléskor) szükséges tisztítani.
Amikor a víz eljut a szűrődobozba, egy speciális UV lámpa segítségével a szűrőrendszer elpusztítja a vízben lévő algát. Tisztítása egyszerű, nem igényel szaktudást.

Fontos, hogy a tó teljes vízmennyisége három óránként teljesen át legyen forgatva, ezért olyan szűrőt kell keresni, amely megfelel a tó paramétereihez. A szükséges szűrőtípust számos dolog befolyásolja (a tó vízmennyisége, vannak-e halak a tóban, stb.), ezért a megfelelő típus kiválasztásában szükség esetén szakszerű segítséget tudunk nyújtani partnereinknek.

Vissza